Ziņas medijiem

2021. gadā paredzētie satiksmes infrastruktūras izbūves un atjaunošanas darbi

TILTI UN PĀRVADI

A.Deglava pārvads – būvniecības darbi turpinājās arī ziemas sezonā un norit atbilstoši grafikam, to plānots pabeigt līdz šīs vasaras beigām.

Brasas pārvads – maijā tiks saņemts precizētais būvprojekts, pēc kā varēs atsākt pārvada kapitālo remontu. Brasas pārvadu paredzēts pilnībā atjaunot līdz 2023. gada jūlijam.

Skultes pārvads Sarkandaugavā – darbi tika uzsākti 2020. gada 30. martā, bet pilnībā to plānots pabeigt 2022. gada vasarā. Neraugoties uz Covid-19 apstākļiem, pārvada būvniecība norit atbilstoši darbu un laika grafikam, un tā izbūve būtiski samazinās sastrēgumu veidošanos maģistrālajās Sarkandaugavas ielās un pie dzelzceļu pārbrauktuves, kā arī veicinās tranzīta kravas transporta novirzīšanu no Centra un Sarkandaugavas. Pirmajā būvniecības gadā tika veikta inženierkomunikāciju pārbūve, iedzīti 11 872 metri pāļu un izbūvēti 33 no 42 balstiem. Projekta gaitā paredzēts realizēt Latvijā vienīgā dzelzceļa sliežu ceļa ar diviem tramvaja sliežu ceļiem krustojuma pārbūvi, nomainot vecās konstrukcijas pret jaunām.

Salu tilta kompleksa 2. kārtas būvniecība – būvdarbu ietvaros ir paredzēta satiksmes pārvada pār Mazo Krasta ielu pārbūve Lāčplēša ielā, gājēju tuneļa zem Lāčplēša ielas Maskavas ielā pārbūve, kā arī uzbrauktuves/nobrauktuves izbūve Daugavas krasta promenādes savienošanai ar Salu tilta pār Daugavu ietvēm. Darbi tika uzsākti jau aprīļa pirmajā pusē un tos paredzēts pabeigt šajā būvniecības sezonā.

Satiksmes pārvada pār Kārļa Ulmaņa gatvi Jūrkalnes ielā pārbūve – šobrīd ir izsludināts būvniecības iepirkums un pārvada atjaunošanas darbus ir paredzēts veikt šajā būvniecības sezonā.

Austrumu maģistrāles izbūve posmā no Staiceles ielas līdz Ieriķu ielai – būvdarbus paredzēts sākt maija vidū. Paralēli turpinās iepirkuma procedūra Austrumu maģistrāles posma izbūvei no Ieriķu ielas līdz Vietalvas ielai.

Projektēšanu šogad paredzēts uzsākt Vanšu tilta, Jorģa Zemitāna tilta, G. Zemgala ielas pārvada un Gaisa tilta atjaunošanai. Tos paredzēts atjaunot līdz 2025. gada būvsezonas beigām.

IELU SEGUMA ATJAUNOŠANA

Bruņinieku iela posmā no Valmieras ielas līdz Valdemāra ielai – darbi tika atsākti aprīļa vidū. Līdz jūnija sākumam ir paredzēts veikt ietvju un ielas brauktuves seguma virskārtas atjaunošanu, izveidot divvirzienu veloinfrastruktūru, kas savienosies ar pērn atjaunoto Sporta ielu, kā arī izvietot labiekārtošanas elementus – 80 jaunus velostatīvus un 21 soliņu. Velostatīvi tiks izvietoti uz ietvēm pie izglītības iestādēm, sabiedriskajām ēkām un medicīnas iestādēm. Tāpat Bruņinieku ielā šī projekta ietvaros ir iestādīti 27 jauni koki. Pēc ielas seguma atjaunošanas tiks ieviestas arī satiksmes organizācijas izmaiņas, maksimālo braukšanas ātrumu paredzot 30 km/h. Arī ielu krustojumos tiks veiktas izmaiņas, padarot tos drošāk šķērsojamus gājējiem un velobraucējiem, savukārt veloinfrastruktūra tiks atdalīta ar norobežojošiem elementiem, atdurēm un marķējumu.

Ģertrūdes ielas seguma atjaunošanas un labiekārtošanas 1. kārta no Brīvības ielas līdz Kr. Barona ielai – būvdarbus paredzēts sākt šī gada vasaras otrajā pusē pēc tam, kad inženierkomunikāciju remontu pabeigs Rīgas ūdens un Rīgas siltums. Ir paredzēta braucamās daļas un ietvju seguma atjaunošana, tāpat plānots līdzsvarot satiksmes organizāciju, atjaunot apstādījumus, uzstādīt jaunus ielas labiekārtojuma elementus – soliņus, atkritumu urnas, augu konteinerus, kā arī novietnes riteņiem un mikromobilitātes rīkiem.

Dandāles ielas rekonstrukcija

Maskavas ielas un Krustpils ielas krustojuma pārbūve

A. Čaka ielas labiekārtošana

IETVES UN GĀJĒJU PĀREJAS AR PAPILDU APGAISMOJUMU

Ietves izbūve Vienības gatvē posmā no Ventas ielas līdz Rīgas robežai

Luksoforu izbūve Mūkusalas ielā pie rotācijas apļa (pie TC “Maxima”) – jauna ar luksoforu regulējama gājēju pāreja

Ietves izbūve Malienas ielas posmā no Šmerļa ielas līdz autobusa pieturai "Pansionāts"

Gājēju pārejas ar papildu apgaismojumu:

Gājēju pārejas:

Ceļa ātrumvaļņi:

 

 

 

Citi jaunumi