Ziņas medijiem

Atsāks Bruņinieku ielas atjaunošanas un labiekārtošanas darbus

Rīt, 16. aprīlī, tiks atsākti Bruņinieku ielas atjaunošanas un labiekārtošanas darbi posmā no Valmieras ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai. Būtiski satiksmes ierobežojumi ir paredzēti aprīļa beigās, kad tiks veikti asfaltēšanas darbi. 

Līdz jūnija sākumam ir paredzēts veikt ietvju un ielas brauktuves seguma virskārtas atjaunošanu, izveidot divvirzienu veloinfrastruktūru, kas savienosies ar pērn atjaunoto Sporta ielu, kā arī izvietot labiekārtošanas elementus – 80 jaunus velostatīvus un 21 soliņu. Velostatīvi tiks izvietoti uz ietvēm pie izglītības iestādēm, sabiedriskajām ēkām un medicīnas iestādēm. Tāpat Bruņinieku ielā šī projekta ietvaros ir iestādīti 27 jauni koki.

Pēc ielas seguma atjaunošanas tiks ieviestas arī satiksmes organizācijas izmaiņas, maksimālo braukšanas ātrumu paredzot 30 km/h. Arī ielu krustojumos tiks veiktas izmaiņas, padarot tos drošāk šķērsojamus gājējiem un velobraucējiem, savukārt veloinfrastruktūra tiks atdalīta ar norobežojošiem elementiem, atdurēm un marķējumu.

Sākotnēji tiks veikti defektu labojumi pēc ziemas sezonas un sagatavošanās asfaltēšanas darbiem. Satiksmei nebūtiski ierobežojumi Bruņinieku ielā tiks ieviesti no 20. aprīļa, tomēr plašāki ierobežojumi gaidāmi aprīļa beigās/maijā – brauktuves seguma asfaltēšanas laikā, par ko precīzāka informācija vēl sekos.

Bruņinieku ielas seguma atjaunošanu un labiekārtošanu veic SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate””

Līgumsumma ir 2 096 938,47 eur ar PVN.

Citi jaunumi