Ziņas medijiem

Pabeigta veloinfrastruktūras izveide maršrutā Centrs - Ķīpsala

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka maršrutā Centrs – Ķīpsala ir pabeigta veloinfrastruktūras izveide. Izmantojot pagaidu satiksmes organizācijas līdzekļus, Ķīpsalas ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Enkura ielai, ir izveidotas velojoslas abos braukšanas virzienos. Vienas joslas garums ir aptuveni kilometrs. Velobraucēju drošībai krustojumu zonas ir aprīkotas ar gumijas atdurēm un stabiņiem, kā arī iekrāsotas ar zilu krāsu, lai pievērstu pārējo satiksmes dalībnieku uzmanību.

Ierīkotā veloinfrastruktūra maršrutā Centrs – Ķīpsala veido apkaimes savienojumu ar pilsētas centrā esošo velo infrastruktūru, nodrošinot iedzīvotājiem ātru un drošu pārvietošanās iespēju. Šis ir tikai viens no pieciem maršrutiem, kurā šovasar Satiksmes departaments, izmantojot pagaidu satiksmes organizācijas līdzekļus, plānoja ieviest veloinfrastruktūru. Drīzumā veloinfrastruktūras izveide tiks īstenota maršrutā  Centrs – Ķengarags, posmā no Dzirnavu ielas līdz Rušonu ielai. Pārējie trīs maršruti, kuri nodrošinās apkaimju savienojumu ar centra veloinfrastruktūru  būs: Centrs – Purvciems – Dreiliņi, posmā no Braslas ielas līdz Ulbrokas ielai; Centrs – Sarkandaugava, posmā no Skanstes ielas līdz Tilta ielai; Dzirciems – Iļģuciems pa Dzirciema ielu un Lidoņu ielu, posmā no Jūrmalas gatves līdz Spilves ielai.

Tāpat veloinfrastruktūru šogad ir plānots izbūvēt Dzirnavu ielā, posmā no Tērbatas līdz Skolas ielai. Atdalīta infrastruktūra gājējiem un velobraucējiem ir paredzēta uz A. Deglava pārvada, kreisajā pusē - virzienā uz Pļavniekiem. Veloinfrastruktūras izveide tiek plānota arī Ģertrūdes ielas seguma atjaunošanas un labiekārtošanas (posmā no A. Čaka ielas līdz Skolas ielai) projektā.

Aicinām visus satiksmes dalībniekus ievērot ceļu satiksmes noteikumus, lai mazinātu bīstamu situāciju veidošanos Rīgas ielās, apdraudot savu un citu drošību. Atbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem velosipēdistiem, braucot pa ietvi, jāpārvietojas tādā ātrumā, kas neapdraud satiksmes drošību un gājējus, aicinām šo noteikumu ievērot arī elektroskrejriteņu un citu mikromobilitātes rīku vadītājiem.

Tāpat atgādinām, ka 20. aprīlī spēkā stājās Saeimas veiktie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas nosaka regulējumu elektroskrejriteņu iekļaušanu ceļu satiksmē. Atgādinām, ka elektroskrejritenis ir paredzēts vienai personai un ar to var pārvietoties no 14 gadu vecuma. Vairāk informācijas Satiksmes ministrijas mājaslapas publikācijā.

Citi jaunumi