Ziņas medijiem

Rīgas ielās pēc ziemas sezonas uzsāk smilšu savākšanu

No trešdienas, 2. marta, Rīgā pakāpeniski tiek uzsākta brauktuvju un ietvju sakopšana pēc ziemas sezonas, kuras laikā ielās ir sakrājušies netīrumi un smiltis, kas ziemā tiek izmantotas ietvju kaisīšanai un brauktuvju uzturēšanai. Pagaidām darbi tiks veikti tikai dienas laikā, kad gaisa temperatūra pārsniedz 0 grādus un ir piemērota to veikšanai. Šodien brauktuvju malu attīrīšana tiks uzsākta trīs vietās – Centra rajonā, Vidzemes priekšpilsētā un Ziemeļu rajonā.

Brauktuvju malu attīrīšana daļēji ir mehanizēts process, jo atsevišķās vietās brauktuvju malu attīrīšana ir jāveic ar lāpstām. Ielu tīrīšana un putekļu savākšana ar vakuuma iekārtām jeb tā sauktā “mitrā tīrīšana” tiks uzsākta tad, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra stabili saglabāsies virs nulles. Pretējā gadījumā var veidoties satiksmes drošībai bīstamas situācijas, kad brauktuves pēc mitrās tīrīšanas var apledot. 

Pagaidām, atbilstoši laika prognozēm, tiek plānots, ka pilnvērtīga brauktuvju tīrīšana ar vakuuma iekārtām varētu tikt uzsākta marta otrajā pusē, un pēc tam tā tiks veikta 3 līdz 5 reizes nedēļā. Tomēr, ja gaisa temperatūra strauji paaugstināsies, regulāra brauktuvju tīrīšana tiks uzsākta savlaicīgāk nekā pašlaik plānots.

Tāpat ir uzsākta arī ziemā izkaisītā pretslīdes materiāla savākšana no pašvaldības apsaimniekotajām ietvēm. Šogad pašvaldība veiks smilšu savākšanu arī no pilsētas centra ietvēm, kuras ziemā operatīvi tīrīja un kaisīja pašvaldības sniega tīrīšanas tehnikas vienības jeb mobilās brigādes. 

Pašvaldība aicina arī namu īpašniekus savlaicīgi veikt smilšu savākšanu no saviem īpašumiem piegulošajām ietvēm. Aizvadītajā ziemas sezonā pilsēta piegulošo teritoriju apsaimniekotājiem bez maksas nodrošināja pretslīdes kaisāmo materiālu (smilti) cietā seguma gājēju ietvju kopšanai, kopā izsniedzot 47 tonnas smilšu. 

Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes projektu koordinatore Lelde Rudzika, e-pasts: lelde.rudzika@riga.lv

Citi jaunumi