Ziņas medijiem

Sākti Ģertrūdes ielas seguma atjaunošanas un labiekārtošanas darbi

Šonedēļ Ģertrūdes ielas posmā no Krišjāņa Barona līdz Brīvības ielai sākti seguma atjaunošanas darbi, kurus plānots pabeigt šī gada rudenī. Darbu noslēguma posmā sekos ielas labiekārtošana, izvietojot soliņus un velosipēdu novietnes, ka arī tiks veikta ielas apzaļumošanu. 

Projekta mērķis ir atjaunot ielas segumu, saglabājot tās kultūrvēsturisko veidolu, un  veikt satiksmes drošības uzlabošanas pasākumus. Ģertrūdes ielas krustojumos ar Tērbatas ielu un Akas ielu ierīkos izceltas gājēju šķērsošanas vietas. Tāpat ielas krustojuma zonās izvietotās gājēju pārejas pie Krišjāņa Barona ielas un Brīvības ielas paredzēts izbūvēt vienā līmenī ar ietvi. Pēc darbu pabeigšanas maksimālais braukšanas ātrums būs 30km/h.

Pašvaldība aicina autovadītājus ņemt vērā, ka līdz septembra beigām transportlīdzekļu satiksme Ģertrūdes ielas posmā no Krišjāņa Barona līdz Brīvības ielai ir slēgta.

Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes projektu koordinatore Lelde Rudzika, e-pasts: lelde.rudzika@riga.lv 

Citi jaunumi