Ziņas medijiem

Čiekurkalna apkaimē tiek ieviesta ātruma ierobežojuma 30 km/h zona

Šonedēļ Čiekurkalna apkaimē norit darbs pie ātruma ierobežojuma 30 km/h zonas ieviešanas. Ierobežojumi tiek ieviesti, lai uzlabotu gājēju un citu mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošību, kā arī samazinātu transporta radīto trokšņu līmeni.

“Arī šogad Rīgā turpinās darbs pie iepriekšējos gados uzsāktās satiksmes mierināšanas, apkaimēs ieviešot 30 km/h zonas. Šādu izmaiņu ieviešanai liela loma ir arī apkaimju biedrībām, tādēļ aicinām tās aktīvi iesaistīties, lai kopīgi uzlabotu drošību visās Rīgas apkaimēs. Drošība ir un būs mūsu prioritāte, lai pilsētvide kļūtu drošāka mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem,” norāda Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks.

Ātruma ierobežojuma zona Čiekurkalnā tiks ieviesta teritorijā starp Gaujas, Rusova, Stienes, Vaskaļu ielu un Čiekurkalna 1. līniju. Jaunās satiksmes organizācijas izmaiņas attieksies uz teritoriju starp minētajās ielām.

Ātruma ierobežojuma 30 km/h zonas tiek ieviestas, ņemot vairākus satiksmes drošību ietekmējošus faktorus. Piemēram, ielu pārblīvētība ar stāvošu transportu, brauktuvju un ietvju platums, izglītības iestāžu esamība, krustojumu un līkumu pārredzamība, transportlīdzekļu, gājēju un velosipēdistu intensitāte, kā arī citi aspekti.

Šādas zonas Rīgas ielās pakāpeniski tiks ieviestas arī turpmāk, īpaši apkaimju ielās, kur ir privātmājas un vēsturiski nav izbūvētas ietves. Pērn ātruma ierobežojuma zona tika ieviesta Grīziņkalna apkaimē un divās vietās Klusā centra apkaimē, savukārt 2020. gada rudenī - Āgenskalna apkaimē. 


Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes projektu koordinatore Lelde Rudzika, e-pasts: lelde.rudzika@riga.lv 

Citi jaunumi