Ziņas medijiem

Rīgā pēc snigšanas brauktuvju stāvoklis apmierinošs; sabiedriskā transporta kavējumi minimāli

Piektdienas rītā pašvaldība turpina nepieciešamos ielu un ietvju uzturēšanas darbus pēc snigšanas naktī. Uzturēšanas darbos ir iesaistītas visas 99 tehnikas vienības, savukārt Vecrīgā ietvju tīrīšana notiek manuāli.

Satiksme Rīgas ielās šorīt ir lēnāka nekā ierasts, bet situācija ir apmierinoša. “Rīgas satiksme” ziņo, ka šobrīd autobusi un trolejbusi brauc ar kavējumiem līdz 10 minūtēm, savukārt tramvajiem kavējumu nav.

Ilgstošas snigšanas laikā tiek nodrošināta ielu caurbraucamība, izmantojot gaisa temperatūrai atbilstošu kaisāmo materiālu. Snigšanai beidzoties, maģistrālo ielu brauktuves attīra no sniega trīs stundu laikā. Apkaimju ielas ar mazāk intensīvu satiksmi attīra pēc nepieciešamības, un uz tām ir pieļaujama neliela sniega kārta. 

Rīgas vēsturiskajā centrā un tā aizsargjoslā (RVC), kur ietves šoziem kopj pašvaldība, ietvju mehanizētās tīrīšanas darbi sākti plkst. 5.00. RVC zonā ietvēm piegulošo teritoriju īpašniekiem pašiem nav jāveic ietvju tīrīšana un kaisīšana. Lai pārliecinātos, kurām ielām piegulošās ietves atrodas RVC zonā, aicinām ielūkoties kartē pašvaldības mājaslapā riga.lv

Atgādinām, ka šajā sezonā ārpus centra teritoriju īpašniekiem, kuru īpašumiem piegulst ietves, jāturpina ietvju kopšana tāpat kā iepriekš. Pēc snigšanas ietvju attīrīšana no sniega pirmo reizi jānodrošina līdz plkst. 8.00. Ilgstošas snigšanas laikā tīrīšana jāveic pēc nepieciešamības, lai nodrošinātu gājējiem ērtu un drošu pārvietošanos. No sniega jāattīra 50% no ietves platuma, bet ne mazāk kā 1,5 m. Visā pilsētā pāreja uz centralizētu pašvaldības ielām piegulošo ietvju kopšanu ziemā notiks līdz 2024./2025. gada ziemas sezonai.  

Sīkāka informācija par ielu un ietvju uzturēšanu ziemā atrodama riga.lv/ziema

Autors: Rīgas domes Komunikācijas pārvalde

 

Citi jaunumi