Ziņas medijiem

Rīgas ielās turpinās smilšu savākšana pēc ziemas sezonas

Galvaspilsētas ielās turpinās ietvju un brauktuvju sakopšana pēc ziemas sezonas. Šobrīd smilšu savākšanu no brauktuvēm veic pirmās un otrās kategorijas ielās. Tāpat pašvaldība veic Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsargjoslā esošo ietvju uzkopšanu. Namu īpašnieki aicināti savākt smiltis arī saviem namiem piegulošajās teritorijās un pagalmos.

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka šobrīd brauktuvju tīrīšanu veic desmit brigādes. Pagaidām darbi norit pirmās un otrās kategorijas ielās. Tiklīdz tie noslēgsies smilšu savākšanu sāks arī trešās kategorijas ielās. Šobrīd Kurzemes rajonā ir notīrīti 78% brauktuvju, Centra rajonā – 56%, Latgales priekšpilsētā – 34%, Vidzemes priekšpilsētā un Ziemeļu rajonā - katrā mazliet vairāk par 20%, un Zemgales priekšpilsēta – 12%. Notīrīti arī 53% tiltu un pārvadu.

Brauktuvju malu attīrīšana daļēji ir mehanizēts process, jo atsevišķās vietās attīrīšana ir jāveic ar lāpstām. Ielu tīrīšana un putekļu savākšana ar vakuuma iekārtām jeb tā sauktā “mitrā tīrīšana” tiek uzsākta uzreiz pēc ielas pirmreizējās notīrīšanas. Pilnvērtīgu brauktuvju tīrīšanu ar vakuuma iekārtām veic 3 līdz 6 reizes nedēļā.

Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvalde, kura ziemas laikā nodrošināja ietvju uzkopšanu centrā, turpina izkaisīto smilšu savākšanu. Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsargjoslā esošās ielu ietves uzkopj pašvaldības un ārpakalpojuma tehnika. Tāpat namu īpašnieki un apsaimniekotāji, kuri ārpus centra šogad veica saviem īpašumiem piegulošo ietvju kopšanu un kaisīšanu ziemā, aicināti laicīgi veikt izkaisīto smilšu savākšanu.

Namu saimnieki visā pilsētā aicināti neaizmirst par pagalmos, uz iebraucamajiem ceļiem, privāto teritoriju celiņiem, kāpnēm u.tml. ziemā izkaisīto smilšu savākšanu. Aizvadītajā ziemas sezonā pilsēta piegulošo teritoriju apsaimniekotājiem bez maksas nodrošināja pretslīdes kaisāmo materiālu (smilti) cietā seguma gājēju ietvju kopšanai, kopā izsniedzot 51,2 tonnas smilšu.

 

Autors: Rīgas domes Ārējas komunikācijas nodaļa

Citi jaunumi