Ziņas medijiem

Rīgas ielās satiksmei bīstamās bedres likvidētas vairāk nekā 22 tūkstošu kvadrātmetru platībā

Saglabājoties mainīgiem laikapstākļiem, Rīgas ielās, kurās ir novecojis asfalta segums, turpina strauji veidoties bedres. Šajā ziemas sezonā satiksmei bīstamās bedres likvidētas 22 405 m2 platībā. Par bīstamām bedrēm Rīgas ielās iedzīvotāji aicināti arī turpmāk ziņot Satiksmes vadības centram pa tālruni 80003600.

Ar aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģiju satiksmei bīstamo bedru likvidāciju veic neatkarīgi no laikapstākļiem, arī ziemas laikā. Rezultātu ietekmē vairāki faktori – laikapstākļi, satiksmes intensitāte un ielas seguma stāvoklis - tomēr šo darbu galvenais mērķis ir novērst satiksmei bīstamas situācijas.

Šajā ziemas sezonā mainīgo laikapstākļu dēļ uz ielu brauktuvēm ļoti strauji veidojas bedres. Laika gaitā asfaltā noveco asfaltbetona saistviela (bitumens), tam kļūstot cietākam un trauslākam, tādēļ asfalts zaudē elastību, kā rezultātā vieglāk izveidojas plaisas. Atkušņa laikā plaisās iekļūst ūdens, kas zemā gaisa temperatūrā sasalst. Sasalšanas un atkušanas laikā ūdens maina tilpumu, kā rezultātā plaisas pakāpeniski kļūst lielākas un izveidojas bedres.

Pavasarī, kad diennakts vidējā temperatūra nostabilizēsies virs +5oC grādiem, pilsētā sāks plašākus ielas seguma remontus ar ierastajām tehnoloģijām – karsto asfaltu un asfalta vienlaidus ieklāšanu, kas nodrošina ilgāku kalpošanas laiku.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus par bedrēm un lielām peļķēm aicināti ziņot Satiksmes vadības centram, zvanot uz diennakts bezmaksas tālruni 80003600 vai rakstot uz rdsvc@riga.lv.      

 

Autors: Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļa

 

Citi jaunumi